ROM en Teeuwissen Rioolreiniging: al 35 jaar partners

Wij verzorgen alles, van aanleg en onderhoud aan het riool tot en met het verwerken van het daarbij vrijgekomen afval.

De relatie tussen ROM en Teeuwissen Rioolreiniging bestaat al 35 jaar. Door de jaren heen heeft het bedrijf al heel wat ROM machines in het wagenpark gehad. Onlangs werd een nieuwe ROM EcoFit afgeleverd in Huizen. Een perfect moment om eens kijkje te nemen bij Teeuwissen Rioolreiniging.

Teeuwissen Rioolreiniging is een familiebedrijf in hart en nieren. Al bijna 50 jaar lang is Teeuwissen en begrip op het gebied van rioolservice en bovendien een middelgrote speler op de markt. Om daar te komen heeft het bedrijf veel geïnnoveerd. “ We bieden onze klanten een totaalconcept. We kunnen alles op het gebied van het riool van aanleg en onderhoud aan het riool tot en met het verwerken van het daarbij vrijgekomen afval.”

Teeuwissen heeft meer dan 160 mensen in dienst, in twee vestigingen in Huizen en Barneveld. “Dat zijn allemaal medewerkers met hart en ziel voor Teeuwissen”, vertelt Joost Teeuwissen, de technisch directeur. “In 2018 hopen we ons 50-jarig jubileum te vieren en daar zijn we trots op. In 1968 begon onze vader met zijn broer Jacob. Samen met onze werknemers, een hele hoop inzet, een beetje geluk en het maken van goede keuzes zijn we uitgegroeid tot waar we nu zijn. ”

“Onze kracht is dat wij onze klanten een totaalconcept kunnen bieden. We werken op alle gebieden van riool, kolken en gemalen en zijn gespecialiseerd in het legen en inspecteren van vet- en olieafscheiders. Teeuwissen heeft drie eigen verwerkingsinstallaties waar het afval voor hergebruik schikt wordt gemaakt.”

De juiste machine voor elk type klus

Teeuwissen Rioolreiniging is klant van het eerste uur van ROM. Inmiddels heeft het bedrijf al heel wat ROM units in huis en wordt ook gewerkt met RIDGID apparatuur. Elk type klus vraagt om een specifieke machine, zodat de medewerkers van Teeuwissen met gemak hun werkzaamheden kunnen uitvoeren. Hiervoor heeft Teeuwissen onlangs een ROM EcoFit aangeschaft. De EcoFit is een onverwoestbare hogedruk rioolreinigingsmachine met een reinigingsdruk tot maximaal 200 bar en een watercapaciteit tot 72 liter/minuut. Uitgerust met onder andere een 270 0 draaibare haspel.

“Deze EcoFit wordt specifiek ingezet voor camerawerk. Deze opbouw zorgt voor voldoende opbergruimte voor de apparatuur en de EcoFit heeft met twee 800-liter water tanks voldoende capaciteit om het riool te reinigen. Dit zorgt ervoor dat we onze klanten niet onnodig vaak lastig hoeven te vallen. Door een overvloed aan materieel in de wagen zijn we in één keer klaar.” De keuze voor een voertuig is daarbij ook van belang. “We hebben gekozen voor een Mitsubishi Canter vanwege zijn minimale afmetingen en lichte eigen gewicht. We hebben samen met de bakopbouwer Schevers Schalkwijk, in het totaal dus 4 partijen, het voertuig onder de 7,5 ton (T.M.M.) weten te houden. Dit heeft voordelen bij het werken in de steden en plaatsen met gewichtsbeperking zoals Amsterdam.”

ROM EcoFit Teeuwissen Rioolreiniging in Mitsubishi Canter

Joost Teeuwissen in de deuropening van de Mitsubishi Canter waarin de ROM EcoFit is ingebouwd

Joost Teeuwissen en Edwin Hüsing van ROM schudden elkaar de hand bij aflevering ROM EcoFit rioolreiniger

Edwin Hüsing, Sales Manager van ROM bv (rechts) en Joost Teeuwissen van Teeuwissen Rioolreiniging schudden elkaar de hand bij de overdracht van de EcoFit

De nieuwe ROM EcoFit rioolreinigingsinbouwer van Teeuwissen Rioolreiniging

De nieuwe EcoFit rioolreinigingsmachine van Teeuwissen heeft twee 800-liter watertanks en is voorzien van camera’s. “Dit zorgt ervoor dat we onze klanten niet onnodig lastig hoeven te vallen”.